Galerija

Kalemegdan 2006
Foto galerija - Kalemegdan 2006

U decembru mesecu 2006. Godine organizovali smo jednodnevni izlet za sve članove Kluba u Beogradu.

Ideja nam je bila da se malo podsetimo nekih znamenitosti u našem gradu. Prvo odredište nam je bila Kalemegdanska tvrđava gde smo uz vođsvo stučnog vodiča čuli kraći istorijat i obišli najinteresantnija mesta. Bilo je raznih simpatičnih pitanja poput onih, ko su bili Turci, da li se odavde vidi Ajfelova Kula, zašto se Sava uliva u Dunav itd?

Nakon obilaska Kalemgdana i vojnog muzeja uputili smo se duž Knez Mihajlove ulice i Terazija do muzeja automobila. Tamo smo poželeli razne automobile ali smo na kraju morali ipak peške do Botaničke bašte. Naravno da nam je u Japanskom vrtu bilo najlepše obzirom da svi treniramo aikido, japansku borilačku veštinu pa smo se nekako osećali ovde kao domaći...što se i vidi na slikama.

Konačno, iscrpljeni od silnog pešačenja (iako mi kao sportisti imamo kondicije) uputili smo se kućama. Više su se odlasku radovali oni po koje su mame i tate dolazili kolima nego oni koji su morali kući pešle ili autobusom.

Palić 2008
Foto galerija - Palić 2008

Jednodnevni izlet na Palić organizovan je 18.05.2008. godine. Prva destinacija je bila ergela konja „Zobnatica“ gde smo obišli muzej konja vozili se kočijama i jahali konje. Nakon toga put smo nastavili ka turističkom kompleksu „Palić“ gde smo obišli Zoo vrt, šetali se pored jezera, igrali i fotografisali u parku i uživali u predivnoj prirodi oko Palićkog jezera. U kasnim popodnevnim satima smo morali da krenemo nazad za Beograd iako se nikome nije išlo kući.

Na izletu je bilo ukupno 52 učenika iz aikido Kluba iz Zemuna i njegovih sekcija u Ugrinovcima, Novim Banovcima i Staroj Pazovi.

Izlet je organizovao i vodio Žuža Dejan sa svojim trenerima i asistentima.