Počeci

Aikido klub Zemun, Klub za borilačke veštine i rekreaciju, osnovan je u oktobru 1997. godine, u prizemlju dvorišne kuće u Ugrinovačkoj 104 u Zemunu. Povod za osnivanje Kluba bila je Viša trenerska škola na odseku za Realni aikido pri fakultetu za Fizičku kulturu u Novom Sadu, gde je studirao Dejan Žuža, danas glavni trener Kluba, da bi u toku i odmah nakon završetka studija započeo trenerski rad osnivanjem Aikido kluba u porodičnoj kući u Zemunu.

Prvi trening okupio je sedmoro članova, uglavnom dece iz najbližeg okruženja, čiji rad je predvodio tada devetnaestogodišnji Dejan, nosilac braon pojasa 1. Kyu. Nedugo zatim formira se i grupa za odrasle članove koju vodi Dejanov prijatelj i kolega, majstor Vladimir Vokić, tada nosilac crnog pojasa 2. dan. Uporedo sa razvojem Kluba počinje sa radom i sportska ordinacija koju i danas vodi dr Milica Nikolić Žuža.

Miloš Žuža, kao domaćin, supruga i doktorka Milica zajedno sa sinom i trenerom Dejanom, čine da organizacija Kluba ima prijatnu porodičnu atmosferu, koja se u pravom smislu te reči i danas prenosi na sve članove.