Žuža Dejan

profileŽuža Dejan blackbeltCrni pojas rank 6. DAN Aikido i aiki-dzicu

Биографија:

Dejan Žuža – Biografija 

Dejan Žuža Biography

Dejan Žuža Biografie

Деян Жужа Биография

Професионално искуство

Аикидо је почео да тренира 1989. године а од 1997. године бави се тренерским радом. На свом десетогодишњем путу до мајсторства асистира и учи од неколико великих мајстора као што су Саша Обрадовић, Драгољуб Новески, Љубомир Врачаревић и, Братислав Стајић. Дејан, такође, у том истом периоду учествује у оснивању неколико клубова реалног аикидоа у Београду, Обреновцу и Ужицу.

Жужа Дејан заједно са својим родитељима (као оснивачима клуба – члановима управног одбора клуба) оснива први клуб реалног аикидо у Земуну под називом „Клуб за борилачке вештине и рекреацију Земун“ и отвара секције у Новим Бановцима, Угриновцима, Старој Пазови, Земун Пољу, на Новој Галеници, Горњем Граду у Земуну, Старом Граду у Београду у О.Ш. „Дринка Павловић“, на Врачару и на Дорћолу. Неколицина тих секција је данас прерасла у клубове који и даље раде а које воде Дејанови ученици, додуше као припадници других организација и стилова.

Жужа  Дејан  је  учествовао  на  преко  60  клупских  и  међународних Семинара у Београду, широм Србије, у Грчкој, Републици Српској, Мађарској, Словенији и Хрватској. Лично је организовао и водио 23. клупска семинара на Тари, Гочу, Руднику, Дивчибарама, у Буљарицама, Аранђеловцу,  Вршцу, на Келебији, и Книћу, у Сирогојну, Катићима итд.  са преко 500 ученика укупно. Дејан је такође организовао 6 викенд кампова у Шупљој Стени испод Авале са колегама из Кјокушинкаи каратеа и циљу размене искустава и дружења.

Жужа Дејан је на пут извео 15 мајстора аикидоа које је припремио менторским приступом и радом, док је под његовим надзором полагало преко 1000 аикидока за различита ученичка звања.

Жужа Дејан учествује у оснивању Српског аикидо савеза и постаје члан управног одбора и генерални секретар истоимене организације као и члан „Dan“ колегијума Интернационалне аикидо академије.  Од септембра 2009. године Клуб у Земуну са својим секцијама  у Земуну и центру Београда  са преко 150 ученика постаје члан горе поменутих организација и тиме размењује своја знања и сарадњу са другим стиловима аикидоа задржавајући своју оригиналност у приступу и раду са ученицима и подижући ниво свога рада.

Од 2018. године остварује техничку сарадњу са „DDK“ (Deutsches Dan Kollegium) – немачким удружењем борилачких вештина, пре свега џиу џицу, џудо и карате мајстора, са акцентом на аики – џу џутсу и већ неколико пута гостује као предавач – доцент на семинарима у Ерингсхаузену, Ерфурту и Дизелдорфу.

Жужа Дејан течно говори енглески и немачки језик. Музички је образован, свира клавир и гитару.

Развојни пут

1978 27. септембра рођен је у Београду.
1984 – 1989 Живи у Каиру, Египат и тамо паралелно похађа предшколску наставу, прва три разреда основне школе у Египту и то  „Licee Francee de Caire“ као и вечерњу Југословенску школу на српском језику.
1989 Чини своје прве кораке у аикидоу и почиње да тренира у Спортском центру „Врачар“ у Београду на Цревном крсту код Љубе Врачаревића
1989 – 1992 Основно образовање стиче је у Земуну у О.Ш. „Горња Варош“ (Владимир Назор).
1989 – 1995 Похађа  нижу  музичку  школу  „Коста  Манојловић“,  као  и  „Станислав Бинички“ и успешно стиче музичко образовање.
1990 – 1992 Наставља са тренирањем аикидоа у Спортском центру „Пинки“ у Земуну код мајстора Саше Обрадовића 2. Dan
1992 – 1996 Похађа средњу Техничку школу „Петар Драпшин“ и стиче звање:  техничар општег смера.
1994 Наставља  са  тренирањем  реалног  аикидоа  у  Светском  центру  код мајстора Драгољуба Новеског, црни појас 4. Dan
1995 Прелази у тзв. „Б“ екипу коју води мајстор Братислав Стајић, црни појас 6. Dan.
1996 – 1998 Похађа  Факултет  за  физичку културу у  Београду  а  дипломира  у Новом Саду и стиче звање виши тренер аикидо-а.
1997 Као један од најмлађих ученика прелази у тзв „А“ екипу коју води мајстор Љубомир Љуба Врачаревић (тада црни појас 8. Dan), оснивач реалног аикидоа.
1997 У октобру, заједно са својим родитељима оснива Клуб за борилачке вештине и рекреацију „Земун“ у коме почиње са асистентским и  тренерски радом.
1998 У  јулу  месецу  на  Интернационалном семинару у  Грчкој полаже за звање мајстор реалног аикидо-а и осваја црни појас 1. Dan.
2000 У априлу оснива прву секцију свога Клуба у Новим Бановцима
2000 Полаже за мајстора реалног аикидоа и осваја црни појас 2.  Dan.
2000 – 2001 Bоди тренинге у Светском центру реалног аикидо-а у 2 екипе одраслих чланова.
2001 У децембру оснива секцију и води трениге у Угриновцима
2003 Полаже за нови појас у реалном аикидоу и осваја црни појас 3. Dan.
2005 У септембру оснива секцију у Старој Пазови
2006 Полаже за мајстора реалног аикидоа и осваја црни појас 4. Dan.
2009 У јуну учествује    у    оснивању    Српског    аикидо    Савеза (САС)    као    и Интернационалне Аикидо Академије (ИАА) чији је оснивач Братислав Стајић, тада црни појас 8. Dan.
2009 У септембру, оснива аикидо секцију у  Земун Пољу.
2009 У септембру, у жељи да даље напредује и шири своја знања, напушта реални аикидо и посвећује се даљем тренирању аикидоа код мајстора Братислава Стајића црни појас 8. Dan
2010 У фебруару, оснива секцију-клуб „Сингидунум“ у центру Београда који данас ради у О.Ш. „Дринка Павловић“.
2010 У октобру, на другој седници       САС-а Жужа Дејан бива једногласно изабран за генералног секретара Савеза.
2011 У фебруару оснива аикидо секцију на Новој Галеници.
2013 19. јануара, полаже и осваја црни појас 5. Dan који му додељује Братислав Стајић  црни појас 8. Dan, испред Интернационалне Аикидо Академије као председник комисије.
2013 19. марта  оснива секцију на Дорћолу у „СРЦ Дорћол“.
2014 У марту посећује Москву и Белгород у Русији где присуствује семинарима као први асистент мајстора Стајића који води интернационални аикидо семинар.
2014 У новембру оснива још једну секцију свога клуба „Сингиднум“ на новом Београду у ОШ „Надежда Петровић.
2016 13. фебруара Дејан Жужа, како најближи сарадник Братислава Стајића, и оснивача Интернационалне аикидо академије, бива промовисан у црни појас 6. Dan;
2017 У јуну посећује „Еhringshausen“ у немачкој и презентује ИАА као доцент-предавач на позив највећих мајстора – чланова „DDK“ (Deutsches Dan Kollegium).
2018 У мају посећује Казахастан и присуствује „X Master Class“ семинару као први асистент Братислава Стајића, 9. Dan.
2018 2-3. јуна посећује „Ehringshausen bei Wetzlar“ у Немачкој и поново презентује аикидо – аики-џу џутсу испред ИАА као доцент-предавач поред највећих мајстора – чланова „DDK“ (Deutsches Dan Kollegium), са више тренинга и већом „минутажом“ на струњачама.
2018 Дипломира на Акедемији техничких струковних студија „Техникум Таурунум“ на смеру прецесна и термотехника и стиче звање „инжењер машинства“
2018 1-2. септембра посећује „Erfurt“ – Немачка, на позив Maria Göcklera 8. dan, председника DDK за „Sachsen“ и „Thüringen“ – Немачка, поводом 25-годишњице клуба, и гостује као једини предавач-доцент борилачких ветина из Србије, за област аикидо, опет испред ИАА.
2020 Брани дипломски рад на Акaдемији техничких струковних студија „Техникум Таурунум“ и стиче звање „Струковни инжењер машинства на одсеку за Постројења и опрему у термотехници и процесној техници“.
2022 У фебруару организује тродневни учи-деши семинар у матичном клубу у Земуну, који води Братислав Стајић 9.dan. Семинару први пут присуствује и представник немачке организације „DDK“ – Jürgen Grimm 3. Dan, секретар истоимене организације за покрајину „Hessen“.
2023 У новембру учествује као гост-предавач у Дизелдорфу, као мајстор аики – џиу џице испред ИАА, а на позив Кала Бергерса 8. dan, поводом његовог 50. јубилеја бављења борилачким вештинама и џиу џицом. Цео догађај је организован од стране „European JiJitsu Union”.
 
 

zuzadejan2

Данас Жужа Дејан ради, тренира и води тренинге у Београду-Земуну, срећно је ожењен супругом Татјаном са којом има две кћерке Кристину и Сару и два сина Гордана и Уроша.

Професионално ради у Немачкој фирми »Viessmann«, која се бави грејном техником и климатизацијом, на позицији офис менаџера односно шефа бироа.

Основни мотив му је да и даље ради на себи редовно водећи тренинге, да учествује на семинарима у организацији Интернационалне Аикидо Академије код мајстора Братислава Стајића 9. dan,  и да несебично преноси истинске вредности аикидоа као вештине, како својим ученицима, тако и другима.

Дејан Жужа је такође активан и на међународном плану, заинтересован је за стицање интернационалне репутације и популаризацији ИАА односно стила рада  као специјалиста борилачких вештина и мајстор аикидоа и џиу џице чему је посветио већи део свог живота, проводећи скоро сваки дан већ  31 годину на струњачи.