Žuža Dejan

profileŽuža Dejan blackbeltCrni pojas rank 6. DAN Aikido i aiki-dzicu

Profesionalno Iskustvo

Aikido je počeo da trenira 1989. godine a od 1997. godine bavi se trenerskim radom.

Na svom desetogodišnjem putu do majstorstva asistira i uči od nekoliko velikih majstora i učestvuje u osnivanju aikido klubova u Beogradu, Obrenovcu, Užicu…

Žuža Dejan osniva sopstveni klub “Klub za borilačke veštine i rekreaciju Zemun” kao i sekcije u Banovcima, Ugrinovcima, Staroj Pazovi, Zemun Polju, na Novoj Galenici, Rognjem Gradu u Zemunu, Starom Gradu O.Š “Drinka Pavlović” u centru Beograda, na Vračaru i na Dorćolu. Većina tih sekcija je prerasla u klubove koji i danas uspešno i dalje rade.

Žuža Dejan je učestvovao na preko 60 klubskih i međunarodnih Seminara u Beogradu, širom Srbije, u Grčkoj, Republici Srpskoj, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Lično je organizovao i vodio 12 klubskih seminara na Tari, Goču, Buljaricama, Rudniku, Aranđelovcu, na Kelebiji sa preko 500 učenika ukupno.

Žuža Dejan je na put izveo 14 majstora aikidoa i pod njegovim nadzorom je polagalo preko 1000 aikidoka za različita stepen znanja.

Žuža Dejan učestvuje u osnivanju Srpskog aikido Saveza i postaje član upravnog odbora i generalni sektretar istoimene organizacije kao i član Internacionalne aikido akademije. Od septembra 2009. godine Klub u Zemunu sa svojim sekcijama u Zemunu i centru Beograda sa preko 150 učenika postaje član malo pre pomenutih organizacija i time razmenjuje svoja znanja i saradnju sa drugim stilovima aikidoa zadržavajući svoju originalnost u pristupu i radu sa učenicima i podižući nivo svoga rada.

Od 2018. godine ostvaruje tehničku saradnju sa “DDK” (Deutsches Dan Kollegium) – nemačkim udruženjem borilačkih veština, sa akcentomna dziu – dzici i već nekoliko puta gostuje kao predavač – docent na seminarima u Eringshauzenu i Erfurtu

Žuža Dejan tečno govori engleski i nemački jezik. Muzički je obrazovan, svira klavir i gitaru. Oženjen je i ima četvoro dece.

Razvojni put

1978. 27-og septembra rođen je u Beogradu
1984. – 1989.živi u Egiptu tj. u Kairu i tamo paralelno pohađa predškolsku nastavu, prva tri razreda osnovne škole u Egiptu i to “Licee Francee de Caire” kao i večernju Jugoslovensku školu na srpskom jeziku.
1989. čini svoje prve korake u aikidou počevši sa treninzima u Sportskom centru “Vračar” kod Ljube Vračarevića
1989. – 1992. osnovno obrazovanje stiče u Zemunu u O.Š. “Gornja Varoš” (Vladimir Nazor)
1989. – 1995. pohađa nižu muzičku školu “Kosta Manojlović” kao i “Stanislav Binički” i uspešno stiče muzičko obrazovanje
1990. – 1992. nastavlja sa treniranjem aikidoa u Sportskom centru “Pinki” u Zemunu kod majstora Saše Obradovića 2. DAN
1992. – 1996. pohađa srednju Tehničku školu “Petar Drapšin” i stiče zvanje “Tehničar opšteg smera”
1994. nastavlja sa treniranjem Realnog aikidoa u Svetskom centru kod majstora Dragoljuba Noveskog, crni pojas 4 DAN
1995. prelazi u tzv. “B” ekipu koju vodi majstor Bratislav Stajić, crni pojas 6. DAN
1996. – 1998. pohađa u Beogradu a diplomira na fakultetu za Fizičku kulturu u Novom Sadu i stiče zvanje Viši trener aikido-a.
1997. u oktobru osniva se Klub za borilačke veštine i rekreaciju “Zemun” u kome počinje sa trenerskim radom
1998. u julu mesecu na Internacionalnom seminaru u Grčkoj polaže za zvanje Majstor Realnog aikidoa i osvaja crni pojas 1. DAN
2000. april, osniva prvu sekciju svoga kluba u Novim Banovcima
2000. – 2001. vodi treninge u Svetskom centru realnog aikidoa u 2 ekipe odraslih članova
2001. decembar, osniva sekciju i vodi treninge u Ugrinovcima
2005. septembar, osniva sekciju u Staroj Pazovi zajedno sa svojim učenikom
2006. polaže za crni pojas 4. DAN u realnom aikido-u
2009. jun, učestvuje u osnivanju Srpskog aikido Saveza kao i Internacionalne Aikido Akademije
2009. septembar, osniva aikido sekciju u Zemun Polju zajedno sa svojim učenicima.
2009. septembar, u želji da dalje napreduje, napušta Realni aikido svojom voljom i lično se posvećuje daljem treniranju aikidoa kod majstora Bratislava Stajića, crni pojas 8. DAN
2010. februar, osniva sekciju Klub “Singidunum” u centru Beograda koji danas radi u O.Š. “Drinka Pavlović”
2010. oktobar, na drugoj sednici SAS-a Žuža Dejan biva jednoglasno izabran za Generalnog sekretara Saveza
2011. februar, osniva aikido sekciju na Novoj Galenici zajedno sa svojim učenicima
2013. 19. januar, polaže i osvaja crni pojas 5. DAN koji mu dodeljuje Bratislav Stajić, crni pojas 8. DAN, ispred Internacionalne Aikido Akadamije kao i predsednika komisije.
2013. 19. mart, osniva sekciju na Dorćolu u “SRC Dorćol”
2014. 20-24. mart, posećuje Moskvu i grad Belogorod kao asistent majstora Stajić Bratislava 8. DAN i učestvuje na međunarodnom Seminaru u Rusiji.
2014. novembar, osniva sekciju aikido kluba “Singidunum” na Novom Beogradu u O.Š. “Nadežda Petrović”.
2016.13. Februara, Dejan Žuža kao najbliži saradnik i dugogodišnji učenik Bratislava Stajića, osnivača IAA, biva promovisan u crni pojas 6. DAN
2017.U junu posećuje “Ehringshausen” u Nemačkoj i prezentuje IAA kao docent-predavač na poziv najvećih majstora – članova “DDK” (Deutsches Dan Kollegium)
2018. u maju posečuje kazahstan i prisustvuje “X Master Class” seminaru kao prvi asistent Bratislava Stajića, 9. Dan.
2018. u junu posećuje “Ehringshausen” u Nemačkoj i ponovo prezentuje IAA kao docent – predavač pored navećih majstora – članova “DDK”(Deutsches Dan Kollegium), sa više treninga i većom “minutažom na strunjačama”.
2018. Diplomira na Akademiji tehničkih strukovnih studija “Tehnikum Taurunum” na smeru procesna i termotehnika.
2018. U septembru posećuje “Erfurt” – Nemačka, na poziv Maria Gocklera, predsednika DDK za “Sachsen” i “Thuringen” – Nemačka, povodom 25-godišnjice kluba, i gostuje kao jedini predavač – docent borilačkih veština iz Srbije, za oblast aikido, opet ispred IAA.
2020. Brani diplomski rad na Akademiji tehničkih strukovnih studija “Tehnikum Taurunum” i stiče zvanje Strukovni inženjer mašinstva na odseku za Postrojenja i oprema u termotehnici i procesnoj tehnici.
 
 

zuzadejan2Danas Žuža Dejan radi, trenira i vodi treninge u Beogradu-Zemunu, srećno je oženjen suprugom Tatjanom sa kojom ima dve kćerke, Kristinu i Saru i dva sina Gordana i Uroša.

Profesionalno radi u Nemačkoj firmi “Viessmann” koja se bavi grejnom tehnikom, na poziciji “šef biroa”.

Osnovni motiv mu je da i dalje radi na sebi kroz aktivno treniranje aikidoa kod majstora Bratislava Stajića, posećivanje Seminara u organizaciji Internacionalne Aikido Akademije i  nesebično prenošenje istinskih vrednosti aikido-a kao veštine svojim učenicima i drugima.

Dejan Žuža je takođe aktivan i na međunarodnom planu, zainteresovan je za sticanje internacionalne reputacije kao specijalista borilačkih veština i majstor aikidoa i dziu dzice kome je posvetio veći deo svog života, provodeći skoro svakodnevno već 31 godinu na strunjači.

Aikido Biography Dejan Zuza

Aikido Lebenslauf Dejan Zuza