Interancionalni Džiudžicu seminar Beč 13-14.4.2024

U Beču je u aprilu mesecu održan je godišnji sastanak i internacionalni Džiudžicu seminar, međunarodne organizacije tzv. EJJU (European Jujutsu union). gde je ujedno i sedište ove organizacije.Jedna od tema sastanka je bilo i prijem Žuža Dejana ispred Internacionalne aikido akademije u EJJU kao predstavnika za Srbiju tzv. “Vise president for Serbia”.

Seminaru su prisustvovali i Marko Panić 1. dan, Kristina Žuža 3 KYU i Gordan Žuža 4 KYU. kao i još 180 učesnika iz Francuske, Švajcarske, Portugala, Poljske, Nemačke, Italije, Mađarske, Austrije, Slovenije, sa Gibraltara i drugih evropskih zemalja…

Na samom seminaru Žuža Dejan, kao jedini predstavnik sa Balkana i iz Srbije, imao priliku da pored drugih trenera visokog ranga 6-9 Dan zvanja iz različitih stilova džiu-džice, aikidoa, džudoa i karatea, vodeći tri treninga,  predstavi aikido – aikijujutsu Internacionalne aikido akademije i na taj način upozna neke nove učenike i majstora sa ovom našom prelepom veštinom. Učenici Žuža Dejana su sa velikim uspehom odnosno bez ikakvih problema uspevali da prate i druge slične stilove samoodbrambenih veština iz oblasti džiu-džice i na taj način steknu neka nova iskustva i ev. unaprede svoju veštinu.

Ovim događajem i na ovaj način otvoren je put Internacionalnoj aikido akadamiji da na narednim seminarima ovog tipa, a ima ih nekoliko godišnje u različitim državama Evrope, iskoristi priliku da se predstavi i da stekne nove poznanstva, kontakte i da pred širem auditorijumu iz gore pomenutih zemalja iznese veštinu koju mi ovde u Zemunu, Beogradu i Srbiji stvaramo, negujemo i upražnjavamo.

« 1 of 2 »