O klubu za borilačke veštine “Singidunum”

 

Početak i razvoj
Aikido klub Singidunum počinje sa radom 1.2.2010. godine u prostorijama Sportsko-rekreativnog centra „Tašmajdan“. Nakon samo 4 meseca klub okuplja 10-ak aikidoka različitog uzrasta. Održava se i prvo polaganje u junu na kome 2 najredovnija učenika stiču i prve pojaseve.
Klub nastavlja sa radom 17.9. iste godine u prostorijama O.Š. Drinka Pavlović u još boljim uslovima. Interesovanje za aikidoom još više raste kako kod učenika istoimene škole tako i predškolske dece iz obližnjih vrtića. Već se naredne 2011. godine u februaru i junu održavaju se dva polaganja i sada veći broj učenika stiče nove KJU stepene. Sledeće školske 2012/2013 godine klub uvodi novu grupu i tada razdvaja tzv. „mlađe“ i „starije“ učenike.
Klub sve vreme uspešno radi, razvija se, i broj članova polako ali neprestano raste. Javlja se i interesovanje za novim lokacijama na Starom gradu pa 2013. godine počinje sa radom i sekcija na Dorćolu koju vodi Dejanov kolega, Vladimir Pavlica 2. dan. Međutim zbog promene namene tj. ukidanja sale za borilačke veštine u pomenutom sportskom centru sekcija ubrzo prestaje sa radom ali verni članovi zadovoljni kvalitetom rada i predanim pristupom nastavljaju sa treninzima u “Drinki”.

Klub danas
Sezone 2014/2015 aikido klub „Singidunum“ se odlučuje na još jedan hrabar potez i uvodi novi – treći termin i formira grupe: „za predškolce“, „za školarce“ i za „starije aikidoke“. Na taj način potencijal kluba raste, otvara se mogućnost upisa za nove članove a postojećim članovima se nudi još kvalitetniji pristup i veća posvećenost zbog dobro profilisanih grupa kao i mogućnost nadoknade treninga. Trenutno u ovom klubu vežba oko 50 aikidoka dok u klubu rade i dva asistenta tj. Dejanova učenika: Dušan Naunović 1. KJU i Žerald Petro 1. KJU.

Od 1.9.2015. počinje sa radom i nova sekcija ovog kluba na Dorćolu u Dobračinoj ulici, tako da se sada aikidokama iz Starog Grada nudi mogućnost vežbanja 3-4 puta nedeljeno, dok je otvorena mogućnost upisa u za nove Dorćolce…

20/08/2015