Internacionalni Jujitsu seminar – novembar 2023, Dizeldorf Nemačka

Na poziv Kalla Bergersa 8.dan povodom obeležavanja svog jublieja – 50 godina bavljenja borilačkim veštinama, Žuža Dejan 6. dan je prisustvovao internacionalnom seminaru evropske Džudžicu unije, 4.11.2023. u Dizeldorfu – Nemačka.

Seminar je trajao dva dana, i na 800m2 strunjača na kojima je treniralo oko 120 učenika raspoređenih na tri tatamij prema kategoriji pojaseva odnosno znanju, Žuža Dejan je održao tri treninga, pored još petnaestak visoko rangiranih majstora drugih borilačkih veština.

Dejan je kao jedini majstor iz Srbije, uz predstavnike desetak evropskih zemalja, predstavio tehnike aikidoa i aikijujutse iz programa Interancionalne aikido akademije Bratislava Stajića i ostvario zapažen nastup.

Poslednji dan seminara je pred spontano i improvizano formiranom komisijom najstarijih majstora gore pomenute organizacije demonstrirao petnaestak tehnika iz školskog programa Internacionalne aikido akademije, ali na majstorskom nivou i time u kratkim crtama istakao specifičnosti naše veštine, pokazao preciznost i dorečenost u radu a i stovremeno pokazao i dinamiku koju krasi naš stil rada.

Na ovaj način stvoren je dobar odnos za dalju tehničku saradnju Internacionalne aikido akademije i Evropkse Džudžicu unije.