PU “Korak po korak”

I ove godine nastavljamo saradnju sa Predškolskom ustanovom/vrtićem “Korak po korak” koji se nalazi na adresi Palmira Toljatija 68a na Novom Beogradu – vrtickorakpokorak.rs
U ovom vrtiću prošla je već jedna generacija aikidoka od kojih većina je nastavila sa treninzima i ove sezone. Treninge vodi majstor Miloš Joksimović 1. DAN, pod nadzorom i koordinatorom programa Žuža Dejana 6. DAN.
Sva deca koja prođu ovaj sistem rada, koji je veoma specifian odnosno prilagođen deci, nakon “izlaska” iz vrtića mogu nastaviti sa treninzima u matičnom klubu u Ugrinovačkoj 104, Zemun.
Na treninzima se pored tehnika samoodbrane za decu radi gimnastika za decu, uče se kolutovi i osnovni padovi, i obrađuju elementarne igre za decu koje se danas popularno nazivaju “Sportić”.
Treninzi se održavaju na posebnoj podlozi, odnosno “puzzle” strunjačama debljine 2,5 cm koje imaju amortizujuće i antibakterijsko svojstvo.
Sa decom se takođe organizuju jednodnevni i višednevni izleti u “sportskom duhu” a sve u dogovoru sa upravom odnosno savetom roditelja vrtića “Korak po korak”.
Ovaj fantastničan program podržavaju skoro svi roditelji i pohađa ga većina dece u vrtiću.
Direktorka vrtića Olivera Stanišić je kooperativna i osoba otvorenog uma koja razume potrebe dece i apsolutno prihvata sve dobronamerne savete i sugestije.
Saradnja ove predškolske ustanove i našeg kluba je izuzetna.